zondag 26 april 2009

Volwassen jongeren en turbo senioren.


Ik zat meteen in mijn allergie, toen ik de kop van mijn "googlemelding" las: "De leeftijdscultus is doorgeschoten, waardoor er een noodlottige verbinding is ontstaan tussen de leeftijdsgebonden indeling van de levensloop en een eenzijdige nadruk op wat 'jong' en 'nieuw' is." Maar wát heeft het AVAfit model hier mee te maken?


In het artikel van de Trouw leest u de algemene informatie.
De blog van AVAfit heeft hier al meer artikelen over geschreven. Ten eerste de vragen: Wat is nu jong en nieuw? En wat is nu oud? Maar ten tweede: "So What?" Zie het artikel over Is het nieuwe werken wel zo nieuw?

HRM-ers en veranderingsspecialisten weten dat het gaat om verschillen EN overeenkomsten tussen de leeftijdsgroepen. De verschillen en overeenkomsten van jong en senior, nieuw en oud. Een samenleving verandert niet plotseling van samenstelling, maar geleidelijk aan. Die samenstelling heeft diverse gevolgen, omdat verschillende groepen mensen ook verschillende wensen en eisen hebben. Daar moeten we elkaar vinden. De negatieve visie op en matige solidariteit met de verouderde mens, collega en medewerker is net zo kortzichtig als het gemopper van de ouderen over die brutale en arrogante jeugd van tegenwoordig.
Wat voor de één een vraag is, betekent voor de ander werk.

Dus aan de slag met deze omgevingsfit. Welke vraag uit de omgeving beïnvloed uw werk in kwantitatieve en kwalitatieve zin? Hoeveel en wat voor soort personeel heeft u hier voor nodig? Hoe stem ik dit af op de strategie en organisatie? Welk HR-beleid hebben we daarvoor nodig? Welke HR-instrumenten zetten we in?

Doe niet zo maar wat, maar denk na over een consequente aanpak. AVAfit dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.