maandag 6 april 2009

Stoppen met werken?


Neemt u ook deel aan de discussie over het doorwerken tot 67 jaar? In P&O-Actueel las ik: Langer doorwerken is makkelijker gezegd dan gedaan. Uit onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (Nidi) onder oudere werknemers blijkt dat van de werknemers die tussen 2001 en 2007 stopten met werken ruim 28 procent dat niet vrijwillig deed.

De voornaamste redenen om toch te stoppen waren druk vanuit de werkgever, van collega's, een reorganisatie of gezondheidsproblemen.

Tweederde stopt eerder

Van de 1600 werknemers die het Nidi volgde blijkt tweederde eerder gestopt te zijn met werken dan zij aanvankelijk hadden gepland. 'Gemiddeld bijna twee jaar eerder.' Zij stopten gemiddeld genomen op 58,2 jarige leeftijd. In het licht van de discussie over doorwerken na het 65e levensjaar is het goed nieuws dat het percentage mensen dat dat wel zou willen in de onderzochte periode steeg van 6 procent naar 10 procent. 'De verschuiving treedt vooral op bij de middelbaar- en hoger opgeleiden.'Bron: ANP

Het aanpassen van het HRM beleid om langer werken mogelijk te maken is dus ook een vraag van afstemming in de kwantitatieve en kwalitatieve vraag náár en aanbod ín werk. Een stratenmakersbedrijf staat daar anders tegenover als een reclamebedrijf. Logisch toch? AVAfit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.