vrijdag 24 april 2009

Een fit bedrijf met subsidie.


Gedeputeerde Annemarie Moons heeft woensdag 22 april 2009 de eerste subsidie
Bedrijfsmatige Sociale innovatie (BSI) uitgereikt aan Deventer Profielen te Breda.
Het bedrijf krijgt de subsidie ter waarde van €20.000 voor personeels- en organisatie advies. Met de regeling kunnen middelgrote en kleine bedrijven (MKB) investeren in eigen personeel en de bedrijfsprocessen verbeteren.


Deventer Profielen, producent van raam- en deurdichtingsprofielen, zal met het subsidiebedrag advies inwinnen om een nieuwe organisatiestructuur in te kunnen voeren op de werkvloer. Hiermee sluit de organisatie beter aansluit op de orders die binnenkomen. Commercieel manager Patty Luijten nam de cheque namens het bedrijf in ontvangst (zie foto).

Met name kleinere bedrijven hebben minder capaciteit en tijd om aandacht te geven aan hr-beleid. De provincie heeft de regeling daarom uitgewerkt voor het MKB. Ook het Rijk en Europa dragen financieel bij via het innovatieprogramma OP Zuid – in totaal is € 4 miljoen beschikbaar. Ondanks de huidige economische crisis worden er forse personeelstekorten verwacht op de arbeidsmarkt in de toekomst en wordt het steeds noodzakelijker voor bedrijven om te investeren in het eigen personeel.

Subsidieregeling Sociale Innovatie
MKBers kunnen de subsidieregeling Sociale Innovatie (BSI) aanvragen voor het inhuren van externe deskundigheid (kwaliteit) voor innovaties op terrein van personeelszaken of organisatieadvies. Het gaat om innovaties op het terrein van:
· Slimmer werken: organisatie van werkprocessen en flexibilisering.
· Talentontplooiing en employability.
· Participerende aansturing (zelfsturende teams, dynamisch managen).

Maak uw organisatie nú AVAfit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.