maandag 22 juni 2009

Jonge Twitters!


Vanmorgen twitterde de Werkcoach een artikel van Managersonline.nl, waarin een oude veronderstelling tussen oud&jong zowel werd bevestigd als onderuitgehaald (busted!). De titel luidt: Veeleisende generatie Y brengt frisse blik.
Met gebruikmaking van alle moderne media is dat weer stof voor een nieuwe blog.
Dat lijkt me weer AVAfit genoeg.





De onderzoekers van de Ashridge Business School gingen na in hoeverre vooroordelen klopten. Zij stellen vast dat Generatie Y inderdaad veeleisend is en op zoek is naar uitdagingen, maar dat vorige generaties dat evengoed waren.
De veronderstelling dat jongeren werkschuw zouden zijn werd onderuit gehaald. "Jongeren blijken vaak zeer ambitieus en gemotiveerd, maar richten dat met name op zelfontwikkeling en minder op een speciale baan of schouderklopjes van anderen. Ze zijn ook erg leergierig, maar in hun digitale 24/7 wereld willen ze op meerdere manieren toegang tot de informatie en staan ze vooral open voor gepersonaliseerde leervormen. Ook blijken ze zich veel beter aan te passen dan vaak gedacht, kunnen ze prima opschieten met oudere generaties en laten ze zich niet intimideren door hun bazen." Verfrissend he?

Communicatieve- en rekenvaardigheden, creativiteit en samenwerking schieten soms nog wel eens te kort, maar - zo stellen de onderzoekers vast - "Het blijkt verder inderdaad te kloppen dat generatie Y zich heel goed weet aan te passen aan de technologische ontwikkelingen, maar dat wil niet zeggen dat elk lid van deze generatie een technisch genie is. De technische vaardigheden van generatie Y blijken net zo gevarieerd als die in elke andere generatie. Het is wel waar dat ze meer gebruik maken van sociale media dan andere generaties, maar ze zitten nou ook weer niet de hele dag op Facebook. Is dat wel het geval, dan is dat eerder een teken dat ze zich niet thuis voelen op hun werk, iets dat elke generatie kan gebeuren."

Toch fijn, dat onderzoekers dit uit willen zoeken. Hun eindconclusie luidt dan ook:
"Waar deze generatie wél in uitblinkt is het opzoeken van grenzen en met een frisse blik tegen bestaande processen aankijken. En dat zijn kenmerken waar iedereen voordeel bij heeft."

Daar word ik blij van op een maandagmorgen. Het geeft me zo'n AVAfit gevoel.
Wilt u meer weten over AVAFit voor alle generaties in uw organisatie? Neem contact op via het contactformulier met E. de Vries Personeelsadviezen. Dan kunnen we aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.