zaterdag 13 juni 2009

2 oude blogs vormen een nieuwe.


in mei 2009 las ik in het Arbeidsmarktjournaal (van het UWV) een artikel van Ronald van Bekkum onder de titel: Kan de vorige recessie ons iets leren? Vanavond zat ik in de tuin en bedacht me dat ik daar inmiddels 2 blogs over geschreven had: Wat is strategie? en Met het verleden maak je een toekomst.

Ik citeer:
Generaals, gaat het gezegde, denken de nieuwe oorlog te winnen met hun kennis van de vorige. Dat blijkt doorgaans ontoereikende informatie. Maar nog slechter is het om de vorige oorlog niet te kennen. Beschikbare tijdreeksen laten zien hoet de vorige recessie op de arbeidsmarkt toeging. Een beetje anders dan nu. Maar ongetwijfeld zijn er ook tal van parallellen."

Ronald van Bekkum (senior beleidsadviseur UWV) concludeert dat "huidige recessie een nieuwe historische ervaring is. Ze begint heftiger dan de vorige, met een snellere en diepere val van de economische groei. We kunnen verwachten dat de vraag op de arbeidsmarkt nog vele kwartalen verder zal dalen, dat de bemiddeling van 'werk naar werk' zal steeds moeilijker gaan en de (langdurige) werkloosheid zal sterk stijgen. Zowel uitzendarbeid als vergrijzing/ontgroening zullen het werkloosheidsprobleem niet oplossen." Van Bekkum sluit af met "Nu is er meer nodig".

Het méér zit hem volgens het AVAfit model in consistentie en coherentie van SHRM. Bedrijven zullen moeten gaan DOEN wat ze hebben gezegd te zullen doen. En werknemers moeten fit blijven door te werken aan werkinzetbaarheid. Daardoor krijg je fitte bedrijven en fitte werknemers en werkzoekenden.

Tja, u dacht dat u er alleen met de HRMscan uit zou komen? Maar ook met de training "Visualiseer en kom uit je kooi" komen medewerkers tot het strategisch plannen van een koppeling tussen individuele- en organisatiedoelen. Of u kunt gebruik maken van het contactformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.