dinsdag 19 mei 2009

Te huur: Zwarte man.


Nee, ik verzin het écht niet. Het is een artikel in de Innovatie special van Bizz weblog voor ondernemers. Ik citeer:

"Gaten? De markt zit er vol mee. Je moet het alleen even zien.
Dat er nog geen uitzendbureau was dat zwarte mannen verhuurt? Bizar! Dus dook Bryan Oudhoff –zelf Surinamer- heel snel in dat gat in de markt. Het innovatieve resultaat: Blackpack. Blanke vrouwen zijn er blij mee.
Maar denk dus niet dat het een een escortbedrijf is, benadrukt ondernemer Oudhoff in dagblad De Pers. Die twaalf zwarte mannen die hij verhuurt, die worden dus ingehuurd om te koken, te dj’en, te assisteren bij het shoppen, te dansen en –oh, ja- te strippen.

Klantenkring
Want ja, vooralsnog worden zijn mannen vooral ingehuurd voor dat laatste. De klantenkring bestaat vooral uit blanke vrouwen. Maar straks moeten die klanten van Blackpack ook inzien dat zwarte mannen meer kunnen dan hun kleren uittrekken, hoopt Oudhoff.

Kolonisme
Riekt allemaal een beetje naar kolonisme, zegt u? Dat zeggen ze ook bij het Meldpunt Discriminatie. Daar snappen ze niet waarom iemand een chauffeur wil inhuren met in de functie-omschrijving: ‘moet zwart zijn’. Zit wat in, natuurlijk.

Discriminatie
Bovendien, zeggen ze bij het Meldpunt, sluit Blackpack blanke mannen uit. En da’s discriminatie. Mocht een blanke sollicitant bij het uitzendbureau worden afgewezen, dan zal het Meldpunt meteen aangifte gaan doen, kondigen ze al aan.

Marktwerking
Maar ondernemer Oudhoff vindt dat allemaal onzin. Hij gelooft heilig in marktwerking. Er is vraag naar zwarte mannen, hij biedt zwarte mannen: kláár! Rasondernemer, zeggen wij."


Wat je er ook van vindt: Een Strategische en een Omgevings FIT!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.