zaterdag 20 maart 2010

Gamers will rule the world.



Kijk naar het filmpje.

Vindt u het een vreemde gedachte dat die jongere met z'n baggy broek op de knie en zijn nonchalante houding uw toekomst gaat besturen?
Het gaat om mensen die ‘serious games’ spelen. Zij ontwikkelen competenties via deze Games waarin situaties, zoals crises en de dynamiek in teams nagebootst worden. Het gaat verder dan een virtueel spelletje monopolie, Colonisten van Catan of schaken.
"In de VS maakt 70% van de grote werkgevers gebruik van games als trainingstool. Ook worden games ingezet om de productiviteit te verhogen. Professoren geloven zelfs dat games traditionele trainingen gaan vervangen. Games bieden immers de mogelijkheid om binnen een veilige omgeving te oefenen. Bovendien kunnen veel verschillende situaties gesimuleerd worden."(P&O Actueel)

Naast de strategische competentie sluit het oefenen met games aan bij het artikel "Die arrogante en egoïstische jeugd van tegenwoordig!". De jeugd (inclusief de gamers)is socialer en zich sterk bewust van de omgeving waarin zij leven en werken. Zij zijn in staat bruggen te bouwen tussen mensen, politiek, economie en technologie.
AVAfitte gedachte!

1 opmerking:

  1. Let ook op de spel(clan)leiders van de online games. Deze organiseren (op vrijwillige basis) activiteiten met grote groepen waarbij het succes van de activiteit afhankelijk is van de groepssamenstelling, de individuele kwaliteiten en de juiste inzet van de leden. Dit is de manager van morgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.