maandag 7 december 2009

Het werkwoordenboek van ABVAKABO FNV.


Nee, ik was niet op zoek naar een rijmwoord voor een Sinterklaasgedicht, maar werd getipt door een twitje van thebandb/Pedro de Bruickere toen ik las dat er een werkwoordenboek op google was verschenen. Ik google: werkwoordenboek ......

Interessant! Wat is de volgens ABVAKABO FNV de definitie van HRM?
"hrm (het), afko. voor human resource management. Dertig jaar geleden spraken we nog over personeelswerk en sociaal beleid. Zo’n twintig jaar geleden heette het de afdeling personeel & organisatie. Voor een moderne organisatie zijn de medewerkers tegenwoordig echter ‘bronnen’, instrumenten. Net als het wagenpark, de ict-infrastructuur en de rest van het materiaal moeten de medewerkers onderhouden worden en effectief worden ingezet."
Niet echt positief. Is HRM er alleen om medewerkers te onderhouden als een auto die APK nodig heeft om effectief ingezet te kunnen worden? Wel een merkwaardige visie op mensen.

In de werkwoordenboek-lijst zitten echter 2 werkwoorden, de rest zijn zelfstandige naamwoorden. De omschrijving van alle woorden is stuk voor stuk negatief getint en sceptisch. Of het nu gaat om "neus" of "change-agent" of "kritische prestatie factor". Is dat nu nodig? Maar......... - eerlijk is eerlijk - ABVAKABO FNV is hiermee wel consequent en AVAfit in het hun effect van hun doelen: negatief en sceptisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.