woensdag 1 juli 2009

Werving&Selectie scheiden?


Het is een discussie die telkens opduikt: Moet je Werving en Selectie niet scheiden? Ook nu in deze tijden waar recruiters hun tijd goed moeten gebruiken om de juiste mensen binnen te krijgen en te houden steekt de vraag de kop weer op. Vandaar dat ik er een blog aan wijdt in het kader van AVAfit.

In de wetenschap dat Werving&Selctie twee verschillende disciplines zijn, maar wel in elkaars verlengde liggen, zou de vraag: “Waarom zouden W & S gescheiden moeten worden?” meer voor de hand liggen. Uit commentaren blijkt dat er vóór- en tegenstanders zijn voor de splitsing.

Dat Werving en Selectie twee deeltrajecten zijn, met actoren die verschillende kennis- en vaardigheden bezitten, maar waar tussen een nauwe samenwerking noodzakelijk is, staat als een paal boven water. Maar wáár ligt de toegevoegde waarde als je de afdelingen zou scheiden? Blijken marketing specialisten op het gebied van Werving betere aanbevelingen te kunnen doen als Selectie specialisten deze doelgroepen matchen met het profiel? Is er minder administratieve rompslomp en tijdverlies als deze expertises los van elkaar opereren?

Uit ervaring blijkt dat samenwerking en het delen van kennis meer oplevert dan vanuit eilandjes werken. Met respect naar elkaars kennis, kunde en inbreng kunnen teams beter gemixed opereren om meer effecticiteit te behalen. Is dit niet waar Sociale Innovatie voor staat? Het benutten van talenten, het dynamisch managen en het slimmer werken. Laten we als HRM-specialisten een voorbeeld geven en onze doelen afstemmen op de HR-strategie van het bedrijf. Maak een fit: AVAft.

Voor meer informatie over een INTERNE FIT in uw organisatie kunt u gebruik maken van het contactformulier. Laat ons weten hoe fit u bent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.