vrijdag 17 juli 2009

Doe wat je heel graag doet en.......


Al sinds 1994 roep ik: "Kijk nou wat de talenten zijn van je personeel en naar de sterke kanten van JOUW bedrijf in plaats van na te apen wat de buurman-ondernemer doet". Het inzetten van talenten op de succesfactoren van de onderneming levert vooruitgang op: sociale innovatie noemen we dat tegenwoordig. MKB ondernemers vragen in 2009 ook steeds meer om de persoon-organisatie en de persoon-job fit vast te stellen bij medewerkers. Toeval of niet?

Het AVAfit™ model:
Iedereen heeft talenten. Sommige weet de medewerker zelf en zijn zichtbaar in het werk, maar soms sta je verbaasd over een kwaliteit die verborgen is. Het zichtbaar maken van deze talenten en die vergelijken met de competenties die nodig zijn voor de baan, is de persoon-job fit. De talenten vergelijken met de kernwaarden van de organiatie en de kennis/inzicht in de organisatie geeft een mate van de persoon-organisatie fit. Voor elke onderneming is het van belang om optimaal gebruik te maken van de aanwezige talenten: vinden, binden, boeien en groeien.

Om "de juiste man op de juiste plek, op het juiste tijdstip, tegen de juiste arbeidsvoorwaarden en -omstantigheden" te krijgen kan de P-O en de P-J fit van grote waarde zijn.

Inmiddels hebben we daar een speciaal traject voor ontwikkeld. Dit traject bestaat uit verschillende testen, waaronder
- de HR-test,
- de talententest,
- de spiegelbeeldtest en
- de workshop "De gezonde Loopbaan".
Na 6 sessies van anderhalf uur geven wij advies over de twee fits:
Past deze medewerker bij de baan en Past deze medewerker bij deze organisatie?

Dit traject is speciaal en wordt op maat uitgevoerd voor jouw medewerkers en jouw organisatie. Ook geïnteresseerd in je talenten? Of dat je wel bij de functie past? Hoe kan jouw werkgever optimaal gebruik maken van dat waar je goed in bent en héél graag doet? Maak dan via het contactformulier een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en ga aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.