woensdag 18 maart 2009

Jobs are the new assets.


Volgens het artikel "10 ideas that are changing the world" van Time 23 maart 2009 herontdekken we onze baan als de meest waardevolle activa van de mens. De recessie zou de waarde van land en aandelen negatief beïnvloeden en het gesprek over een goede baan bevorderen. Lees het artikel op: http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1884779_1884782_1884749,00.html

De econoom Chistopher Carroll van de Johns Hokins University zeg dat het inkomen dat je verdient uit werk een soort rente is: "Think of it as a dividend on your human wealth". We hebben het goud dus gewoon in ons zelf zitten. Geen lening bij de Icesave bank, maar ontdekken waar je goed in bent. Het mooie aan het ontdekken van talenten is dat het vaak ook dingen zijn waar je plezier in hebt en prettig vindt om te doen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Medewerkers gaan anders naar hun baan kijken. Als blijkt dat het "ding" dat je elke dag op je werk doet, ineens een soort financiele veiligheidslijn blijkt te zijn, zal je er zorgvuldiger mee omgaan. De bestseller "What Color Is Your Parachute?" praat niet alleen over job hunting en -hoppen, maar zet ook aan tot onderzoek naar wie je bent als persoon en wat je uit het leven wil halen. Mensen realiseren zich dat ze een waardevol bezit zijn en dit in kunnen zetten om hun doelen te bereiken.
Kijk hier naar de film.

Om met de woorden van Johan Cruijf te spreken: Elk Nadeel heeft zijn Voordeel. Want meestal zien we pas de echte waarde van iets als we het niet meer hebben en missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.