zondag 16 augustus 2009

Met Zonder Niets.


Onze dochter had met haar toneelgroep De Kluiz uit Oosterhout op het Link Festival de publieksprijs gewonnen met de voorstelling “Met Zonder Niets”. De prijs bestond uit een backstage VIP dag op de Parade Boulevard in Den Bosch op 15 augustus 2009. Als ouders hadden we natuurlijk ook de voorstelling op het festival bekeken en waren verrast over de prestatie. Na afloop was mijn reactie: Deze voorstelling was AVAfit! Mijn dochter lachte en de rest begreep het niet.

AVAfit betekent het combineren van de kracht van de organisatie met de talenten van de medewerkers om de organisatiedoelen te bereiken.
De organisatie is H10 met de toneelgroep De Kluiz. De medewerkers zijn de toneelspelers, jongeren tussen 15 en 18 jaar. Het doel was het winnen van het Link festival.
H19 had dit jaar het thema “Griekse Goden” gekozen en de regiseuze Mirthe had iedere speler de opdracht gegeven een Griekse God(in) te kiezen waar ze zich mee verwant voelde. Zo kwam Sharlene met Aphrodite (Godin van de Liefde) Luba met Iris (Godin van de regnboog), de razendsnelle boodschapper. Mitchel koos voor Hades (God van de onderwereld) en Noraly had Io (sterveling) en Atalanta (mythisch meisje met snelheid) uitgezocht. Sander nam Zeus (Oppergod en vrouwenversierder) en Jitske koos voor Hera (Godin van de natuur en vrouw van Zeus).

Om deze Goden heen had Mirthe het verhaal geschreven, waarin de toneelspelers mochten invullen wat ze in de rol van hun God konden doen. Met Zonder Niets was een muzikale voorstelling over de machten van de Griekse Goden. Deze hadden allen een macht maar ook een zwakte. Ze hadden een strijd met elkaar, maar ook elkaar nodig. Met Zonder Niets was een voorstelling die op een absurde manier de wereld van de Goden liet zien. Het mytische meisje had alles gezien. Zij had gezien hoe het kwam dat het zo stil werd op Oplympus, de berg van de Goden. Wat was er voor nodig om het zo stil te krijgen? Wat kwam er vóór en ná de chaos? Wat gebeurde er als alles was gezegd?

Sharlene, met haar prachtige stem, gebruikte haar “lovesongs” om de harten van de Goden het publiek te bespelen , Mitchel en Luba vormden al een danspaar en gebruikten hun tango om de harten van de zaal te veroveren. Norali, met haar rustige en warme stem vertelde het verhaal met passie. Jitske en Sander, die heimelijk ook een oogje op elkaar hadden, speelden het pas getrouwde stel. De talenten spatten in het rond. De spelers deden wat ze leuk vonden en goed in waren. Echt AVAfit! De voorstelling zat vol dynamiek en verrassing, passie en humor, snelheid en …stilte! Het behaalde de publieksprijs. Organisatiedoel bereikt.

Zoekt u ook naar de talenten van uw medewerkers om deze in te zetten voor uw organisatiedoelen? Inmiddels is er een AVAfit-traject ontwikkeld om dit in kaart te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.