zondag 8 april 2012

Met 40 bent u afgeschreven! Het is maar dat u het weet.

In vervolg op de vorige blog over de introductiefase van nieuwe medewerkers, kregen we diverse (persoonlijke) emails. Herkenning, frustratie, onzekerheid en irritatie vormden de boventoon in deze berichten. De grootste irritatie kwam echter van de "oudere werknemers", die aangaven dat ze niet eens voor een sollicitatiegesprek worden uitgenodigd. Er is de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan de 40+er. Wij willen we uw medewerking vragen voor ons onderzoek.

Op 23 maart meldde het AD dat je "Met 40 al te oud" bent en op www.rtl.nl staat een artikel dat een "werknemer op zijn veertigste al wordt afgeschreven". Hoogleraar Beate van der Heijden deed onderzoek en kwam er achter dat 70% van de leidinggevenden vindt dat de gemiddelde leeftijd van de afdeling onder de 40 moet liggen. "Zelfs oudere chefs zijn van mening dat hun personeel van boven de 40 te oud is."  En ook al moeten 40-ers nog minimaal 26 jaar werken tot hun pensioengerechtigde leeftijd (althans zoals we dit NU hebben afgesproken) werkgevers beoordelen hun oudere werknemer als "minder flexibel, vaker gefrustreerd minder ambitieus, minder creatief en minder vernieuwend", volgens Beate. Volgens mij kunnen we hier toch wel over een probleem spreken, is het niet?



Sinds 1 januari 2012 zijn wij -als AVAfit specialisten- bezig met een onderzoek over de voordelen over en de gevolgen er van voor de 45+er op de Nederlandse arbeidsmarkt. We onderzoeken of de vooroordelen zoals die ook uit het onderzoek van Beate van der Heijden naar voren komen, invloed hebben op het gedrag van de 45+er op de arbeidsmarkt. Het onderzoek loopt tot mei. U kunt nog volop meedoen en wij hebben uw mening hard nodig. Er zijn 2 vragenlijsten:


  1. Bent u een werknemer, een werkzoekende, een (vrijwillig) werkloze of een (bijna) gepensioneerde? Wij willen u graag een aantal vragen stellen. Doe u mee? De eerste vragen gaan over hoe u zelf tegen de groep 45+ aankijkt, vervolgens vragen wij u uw eigen competenties te waarderen. Tenslotte leggen we u 5 stellingen voor, waar we uw mening over willen weten. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 7 minuten. Wanneer u bij de laatste vraag uw emailadres invult, houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen en krijgt u het rapport tzt digitaal toegestuurd. Klik op deze link.
  2. Bent u werkgever, manager of leidinggevende en heeft u een mening over de 45+er als arbeidskracht? Uw leeftijd speelt geen rol. Doe dan mee met de tweede vragenlijst. Ook deze vragenlijst bestaat uit 3 delen. In het eerste gedeelte vragen wij hoe u tegen de groep 45+ers aan kijkt. Het tweede gedeelte vragen wij hoe uw ervaring is in de beoordeling van hun competenties. Tenslotte leggen wij ook u 5 stellingen voor, waarbij wij graag uw mening horen. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 7 minuten van uw tijd in beslag, maar levert u ook weer kennis op. Want wanneer u bij de laatste vraag uw emailadres invult, houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen en ontvangt u het rapport tzt digitaal. Klik op deze link.


Be AVAfit en geef uw mening!!!! Alvast bedankt voor uw medewerking. Geeft u de link ook even door aan uw collega, vriend, kennis, familielid of buurman/vrouw?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik stel uw reactie zeer op prijs! Uw bericht zal worden geplaatst op deze blog, onder het artikel.